Olej otrzymałam w ramach współpracy z ZIELONY NURT i dzisiaj dodałam go do sałatki.
1 sałata lodowa
2 pomidory
1 ogórek zielony
pęczek rzodkiewek
3 łyżki oleju z pestek słonecznika
3 łyżki wody
sos sałatkowy włoski
*Na początku tłumaczę ten gotowy sos, niestety zabrakło mi w domu cytryny i nie byłam w stanie zrobić go sama, ale na pewno zrobię do następnej sałatki to się pochwalę.
1. Najpierw kroimy wszystkie potrzebne składniki, wsypujemy do miski.
2. Sos przygotowujemy wg sposobu przygotowania umieszczonego na opakowaniu, zamiast zwykłego oleju dodajemy z pestek słonecznika.
Dodajemy do sałatki, mieszamy i gotowe.
3.Olej pomoże nam m.in w obniżeniu cholesterolu, dodany do sałatki uzupełnia ją w smak słonecznika. Sałatka smakuje bardzo dobrze i co ważne ze zwykłym olejem często odbijało mi się po jedzeniu co nie jest fajne, a dzięki temu olejowi mogę zachwalać smak i jakość sałatki.
Uwielbiam takie sałatki gdzie jest dużo zieleninki :)
OdpowiedzUsuń